2024. április 25. csütörtök, Márk nap van. Holnap Ervin nap lesz.

Ittasan és bódultan vezetett

Több balesetet is okozott az a bökönyi férfi, aki ittasan és drogok hatása alatt vezette gépjárművét.

 

A vádlott tavaly decemberben közepesen ittasan és kábítószerektől bódult állapotban, vezetői engedély nélkül közlekedett személygépkocsival Szakolyban, amikor a megengedett sebességet jócskán túllépve megelőzött egy gépkocsit, majd az előzési manőver befejezésekor hirtelen bevágott a jármű elé, úgy, hogy a gépkocsik ütköztek. A vádlott azonban továbbhajtott.

 

Geszterédre érve tovább száguldozott, amikor a nedves úton megcsúszott, áthaladt a szemközti forgalmi sávba, és frontálisan ütközött egy személygépkocsival. Az ütközés következtében a vádlott járműve a vízelvezető árokba sodródott, míg a másik gépkocsi megpördült ugyan, de az úton tudott maradni. Jelentős anyagi kár keletkezett.

 

A vádlott számos közlekedési szabályt szegett meg, az ügyész ezért ittas vezetéssel, cserbenhagyással és eltiltás hatálya alatti járművezetéssel vádolja. Büntetett előélete miatt az ügyészség vele szemben 2 év 2 hónap fogházbüntetést, 2 év közügyektől, és 4 év járművezetéstől eltiltást indítványoz, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyalásról.

 

 

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

További helyi hírek