2024. május 19. vasárnap, Ivó, Milán nap van. Holnap Bernát, Felícia nap lesz.

20 perces tonhalas tésztasaláta


Hozzávalók:
1 fej lilahagyma
200 g gluténmentes tészta
1 db kaliforniai paprika
2 db tonhalkonzerv rio mare
1 fél csokor snidling
1 fél csokor petrezselyem
1 fél db citrom leve
30 ml olívaolaj
120 g vegánföl
160 g vegán majonéz
1 tk kanál paleo mustár
Ízlés szerint himalája só és bors
Elkészítés
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és félrerakjuk hűlni. A megtisztított lila hagymát apróra, a kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk.
A kihűlt tészta mehet egy nagyobb tálba, hozzárakjuk az előkészített hagymát és kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a citrom levét. Meglocsoljuk az olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és petrezselymet, a lecsöpögtetett tonhalkonzervet, a vegafölt, a vegán majonézt és a mustárt, majd az egészet alaposan összekeverjük. 2-3 órára a hűtőbe rakjuk vagy akár egy egész éjszakára. Tálaláskor megszórjuk még egy kevés aprított snidlinggel [☺️]

 

További rami konyhája