2024. május 6. hétfő, Frida, Ivett nap van. Holnap Gizella nap lesz.

Almás sütőtökös őszi saláta

Hozzávalók:
1 nagyobb darab sütőtök
3 evőkanál olívaolaj
500 g cékla
250 g alma
3 evőkanál frissen facsart narancslé
1 fél fej lilahagyma
Madársalata
Ízlés szerint himalája só és bors
100 g pirított tökmag
5 evőkanál kecskesajt

Öntethez:
3 teáskanál dijoni mustár
4 evőkanál frissen facsart narancslé
5 evőkanál tökmagolaj
Ízlés szerint eritrit
Ízlés szerint himalája só és bors

Elkészítés:
A saláta elkészítéséhez a céklákat héjastul becsomagoljuk alufóliába, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 1 órára. A sütőtököt 2 cm-es szeletekre vágjuk, összeforgatjuk sóval, borssal, olajjal, és egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. A céklák mellé rakjuk a sütőtököt is, és így pont egyszerre lesznek kész. Ha megsültek a zöldségek, félretesszük őket lehűlni, a céklát kibontjuk a fóliából, leszedjük a héját, és kisebb cikkekre vágjuk.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük. A kis kockákra vágott almát összeforgatjuk a narancslével. Tálalásnál madársalátát rakunk , erre jöhetnek a sült zöldségek, a vékonyra szeletelt lilahagyma, az alma, a kecskesajt, az aprított tökmag, végül meglocsoljuk az öntettel és már ehetjük is.
 

További rami konyhája

2022.12.14 Hólabda