2024. május 19. vasárnap, Ivó, Milán nap van. Holnap Bernát, Felícia nap lesz.

Olaszos sült Lazac

Hozzávalók:
60 dkg lazac 
2-3 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint himalája só, bors 
4 evőkanál bio olívaolaj 
2 evőkanál kókuszvaj 
3 tk kapribogyó
2,5 dl mandulatejszín 
15 dkg koktélparadicsom
10 dkg bébi spenót 
8 dkg növényi parmezán sajt 

Elkészítés:
A lazacszeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk. Kivesszük őket és félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe beletesszük a kókuszvajat, majd az apróra vágott fokhagymát és kapribogyót. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomokat. 
Amint a paradicsomok elkezdenek megpuhulni elkeverjük a mandulatejszínt a vízzel, majd a paradicsomokra öntjük. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Legvégül belekeverjük a reszelt sajtot és a bébispenótot.Jó étvágyat 

 

További rami konyhája